top of page

F.A.Q.

Q. Worden er ook draailessen gegeven?

A. Nee, helaas worden er geen draailessen meer gegeven. Er zijn wel 3 elektrische draaischijven in het atelier aanwezig waarop je kunt werken tijdens de Open Studio.

Q. Ik heb interesse in de keramiekcursus. Kan ik een proefles krijgen?

A. Helaas. Ik besteed aan al mijn cursisten, maar vooral aan de nieuwkomers, veel aandacht. Het toestaan van lessen op proef, zou ten koste gaan van mijn andere cursisten en is niet eerlijk t.o.v. de mensen die op de wachtlijst staan.

Q. Ik heb nog nooit met klei gewerkt. Is er een speciale beginnersklas?

A. Nee, maar dat is ook niet nodig. De lessen zijn zeer geschikt voor beginners èn voor gevorderden. Zowel de maandag- als de dinsdaggroep bestaat uit cursisten met verschillende niveaus.

Q. Ik wil graag zo snel mogelijk beginnen met de keramiekcursus. Is dat mogelijk?

A. Momenteel is er voor de lessen een wachtlijst. Het kan echter gebeuren, dat er - binnen niet al te lange tijd - een plek vrijkomt. Daarom heeft het wel degelijk zin om contact met mij op te nemen en je op de wachtlijst te laten plaatsen.

Q. Zijn er ook lessen of workshops voor kinderen?

A. Nee. Er wordt geen les aan kinderen gegeven. De minimum leeftijd voor deelname aan lessen en de meeste workshops is 17.  Voor speciale 'op maat gemaakte' workshops kan hiervoor  een uitzondering worden gemaakt.

Q. Kan ik ook 's avonds of in het weekend gebruikmaken van de Open Studio?

A. Ja. De Open Studio is in de avond open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Bij aanmelding ontvang je de link naar de online agenda waar je de datum en het dagdeel kunt aangeven dat je komt.

Q. Ik wil komen Raku-stoken. Wat moet ik meenemen en hoe laat begint het?

A. Heb je je al aangemeld? De data worden op deze website vermeld op de Raku Kalender. Zodra je je voor een workshop hebt aangemeld, ontvang je alle belangrijke informatie per e-mail.

Q. Ik wil mij opgeven voor de Raku-workshop. Kan ik ook op een andere dag dan op de kalender staat aangegeven?

A. Ja, dat kan wanneer je je met een eigen groep (van minimaal 12 personen) aanmeldt. In dat geval kan er - in overleg - buiten het schema het hele jaar door (óók op donderdag en vrijdag) raku gestookt worden.

bottom of page